Svømme med din 1-årige - her er 3 tips til at gøre det til en god sikker oplevelse for jer begge

Overvejer du at begynde at svømme sammen med dit barn, kan du herunder læse om hvilken gave det i grunden er. Du får også et par råd med på vejen, så det bliver en både sikker og god oplevelse for jer begge.

Svømning er den bedste gave du kan give dit barn

Svømning er noget af det bedste du kan lærer dine børn. Du kan begynde, næsten fra de er født og dermed give dem svømning som en naturlig gave, som de kan bruge hele livet i gennem. Når barnet bliver lidt større, sådan omkrig de et eller to år, så bliver de mere vilde i vandet. det bliver svært for dig at forudse deres bevægelser. Derfor er det en rigtig god ide, på det tidspunkt, at tænker lidt sikkerhed omkring svømningen ind.

Blebukser for alle andres skyld

En ble der lækker betyder rensning af hele bassinet. Klor alene er ikke nok til at nedkæmpe de bakterier der er i afføring fra mennesker.

For din skyld, for barnet skyld og for alle andres skyld, bør blebukser derfor være det første du finder frem, hvis I skal ud at svømme.

Luffer er en sikker vinder

Tilde allermindste er luffer, eller vinger som de også kaldes, en rigtig god ide. De holder barnet oppe, så de altid har hovedet over vandet.

Baderingen er ikke sikkerhed

En badering i sig selv, er ikke en god ide i forhold til sikkerhed. Får barnet tippet baderingen rundt, fastholder ringen barnet, med hovedet under vandet. En badering er derfor kun anvendelig, hvis du holder fast i den hele tiden. Når barnet bliver større og selv har kræfter til at vende ringen og i øvrigt har lært at svømme, kan en ring godt komme på tale. En badering er sjov og leg, ikke sikkerhed.

Svømmevesten er den optimale sikkerhed

Uanset hvilken svømmevest du vælger, så vælger du sikkerhed.

De mindste bør have en vest der også går mellem deres ben. På den måde sikre du dig at den sidder godt.

Når barnet er lidt større behøver det kun at være en sele, der går mellem benene. Endnu større børn behøver ikke denne sikkerheds line.

Spænd altid vesten godt. En vest er naturligvis kun sikker, så længe barnet har den på. Sidder vesten løst, kan barnet glide ud af den.

De fleste veste ser lidt store og klodsede ud. du bekymrer dig muligvis om barnets komfort og bevægelighed. Begge dele er rigtigt. Du hæmmer både barnets bevægelighed og de er ikke super behagelige at have på. Til gengæld vender barnet sig utroligt hurtigt til at have den på. Desuden handler vesten kun om dit barns sikkerhed.

Svømning i havet med små børn

At svømme i havet er skønt, uanset hvor gammel man er. Havet er det mest autentiske og livgivende sted at svømme. har du oplevet det fra barnsben af, er det en passion du aldrig glemmer igen. Vil du gerne videregive oplevelsen af at svømme i det ægte hav, så skal du starte tidligt. Følg sikkerheds rådende herover plus dem der bliver nævnt herunder.

Ud over svømmevest og ble badebukser kan en snor være en rigtig god ide. Du kan købe remme med karabinhager i begge ender. På den måde kan du nemt sætte remmen fast i dit barns vest og omkring dit håndled eller din ankel.

Alternativt kan det også bare være en hvilken som helst snor der er holdbar nok.

Længden på snoren bør ikke være for lang. Helst bør du aldrig være mere end et enkelt svømmetag væk.

Vend aldrig ryggen til. Selv om du har snor mellem dig og dit barn, bør du altid have øjnene på dit barn, når i befinder jer i vandet.

Menu
Top