5 gode grunde til, at du bliver glad for at bruge støttestrømper som gravid

At være gravid er en spændende tid, men det er også en oplevelse, som kan tage hårdt på kroppen. Selve graviditeten kan især være hård for benene og ryggen, da du skal bære rundt på meget ny vægt, som mest placerer sig på maven.

For at hjælpe, ikke bare dine ben, men hele kroppen under fødslen, er det en god ide at bruge støttestrømper. Læs videre nedenfor og find ud af, hvad støttestrømper gør samt 5 grunde til, at du burde bruge dem under din graviditet.

Sådan fungerer støttestrømper

Støttestrømper, eller kompressionsstrømper som de også kaldes, er en tætsiddende og stærk strømpe, hvis formål er at hjælpe kroppen med at presse blod på fra fødder og ankler tilbage ud til resten af kroppen.

Mange læger anbefaler, at man benytter støttestrømper, da blodmængden øges under graviditeten hvilket kan gøre blodcirkulationen i benene værre.

Støttestrømper bruges af mange mennesker, men især folk, som holder meget væske i benene pga. sygdom, ældre mennesker og gravide har særligt brug for den hjælp som disse strømper tilbyder.

Støttestrømperne ligner bare almindelige lange strømper (eller strømpebukser, hvis du er mere til det), og de skal gerne bæres hele dagen og tages af om aften, når du går i seng.

5 grunde 

Støttestrømper til gravide hjælper især med blodcirkulationen, men de forebygger også mange andre ting, som følger med i manges graviditet. Læs videre nedenfor og se 5 scenarier, hvor du bør bruge støttestrømper under din graviditet.

1. Hjælper med blodcirkulationen

Som nævnt ovenfor, så hjælper støttestrømper med at forbedre blodcirkulationen i benene. Når man bliver gravid, skal kroppen pludselig pumpe meget mere blod rundt i kroppen og op til hjertet, da kroppen nu skal forsyn endnu et menneske.

Dette kan være svært for kroppen at gøre, da venerne i benene ofte udvides hvilket gør, at noget af blodet ikke pumpes ordentligt op pga. de store vener.

2. Hjælper med at fjerne vand i benene

I forlængelse af en ringere blodcirkulation, oplever mange gravide også ofte, at ankler og fødder bære på mere vand. Dette skyldes ofte, at vand fra blodårerne er trængt ud i vævet under huden.

Her kan støttestrømperne også hjælpe. De vil hjælpe til, at der ikke slipper nær så meget vand ud fra blodårerne. Heldigvis, vil dette vand forsvinde fuldstændig for næsten alle efter, at graviditeten er ovre.

Derudover, så hjælper disse strømper også til at mindske den smerte og træthed i benene, som kommer i forlængelse af at have vand i benene.

3. Hvis du skal ud og rejse, så må du få et par støttestrømper

Når det kommer til dårlig blodcirkulation, vand i benene og graviditet, så er det enormt vigtigt, at du benytter et par støttestrømper, hvis du skal ud og rejse - især hvis det er med fly.

Ikke nok med, at du nok vil sidde lidt ubehageligt og ikke kunne bevæge dig meget i noget tid, hvilket kan give lidt smerter i benene, så vil en gravid person ofte opleve, at de får endnu dårligere blodcirkulation og endnu mere vand i benene under en flyvetur.

Dette er på grund af en ophobning af væske i benene. Ikke nok med, at du allerede producere mere blod og efterlader mere vand, så vil den passive siddesituation kun gøre det svære for dine ben at pumpe blodet og vandet rundt i benene.

Derfor bør du, udover et par gode støttestrømper, såvel som brugen af forskellige øvelser, til at holde gang i benene.

4. Åreknuder bliver ikke lige så tydelige

På grund af vandet i dine ben, kan du også udvikle åreknuder under graviditeten. Åreknuder er udvidet blodårer, som sidder lige under huden. De er normalt ikke farlige, men hvis man har mange af dem, kan det skabe problemer.

Åreknuder kan øge risikoen for blodpropper og skyldes ofte, at du sidder/står op forlænge ad gangen under din graviditet. De undgås bedst ved at dyrke let motion (fx svømning) og bruge støttestrømper.

Åreknuder er heller ikke sjove af kosmetiske grunde, da de kan få dine ben til at se ældre ud, end de er. Dette er dog ikke lige så vigtigt, men det kan være noget som du personligt ønsker at undgå.

5. Hjælper til, at du ikke bliver lige så træt i benene

Sidst, men ikke mindst, så kan væske i benene, dårlig blodcirkulation, manglende motion og den øgede vægt på benene være med til at gøre dine ben meget trætte og ømme.

Da dette er en smerte, som til dels kan undgås ved hjælp af støttestrømper, så er dette endnu en god grund til at bruge dem under din graviditet.

Din krop er under konstant udvikling og pres – derfor skal du have støttestrømper

Brugen af støttestrømper er altså en rigtig god ide at gøre til vane under graviditeten. Du vil både hjælpe din krop helbredsmæssigt, men også kosmetisk ved at benytte disse strømper eller strømpebukser.

Det lyder måske ubehageligt at skulle gå med sådanne strømper, men det er næsten mere ubehageligt at lade være. Og nu til dags er der lavet så mange forskellige slags, at du nok skal finde et par som du bliver glad for.

Menu
Top