5 gode råd til dig der skal rejse med en lille baby for første gang

Der er rigtig mange familier, som er vilde med at rejse, og som faktisk også har mod på og lyst til at gøre det, selvom de har helt små børn. Man kan dog sagtens løbe ind i en del problemer og anderledes situationer, hvis det er første gang, man rejser med en baby - særligt hvis man ikke er godt nok forberedt på, hvad der kommer til at ske, og hvordan det kommer til at være.

Så hvis man netop har besluttet sig for at tage baby med på ferie, og det faktisk er første gang, man prøver det, så kan det være, at det vil give mening at kigge med herunder, hvor der kommer et par gode tips,

Allerførst og allervigtigst: Vend dig til tanken om en anderledes ferie

Det, som næsten må være det allervigtigste råd, når man skal have en lille baby med på ferie, og som mest af alt handler om de mentale forberedelser er, at man skal indstille sig selv på, at det nok bliver en anderledes type ferie, end man er vant til.

Er det netop første gang, man prøver at være afsted på ferie med en baby, er det nogle helt andre ting, man typisk vil have fokus på. Først og fremmest er det nok ikke lige så afslappende som de ferier, man har været på uden en baby, fordi man sjovt nok ikke har haft et andet menneske, som man har ansvaret over.

Men derudover så skal man også indstille sig på, at tempoet generelt vil være meget anderledes, og at man derfor også bør lave et fleksibelt program med plads til ændringer. For det skal jo helst være en ferie, som er rar for alle at være på - og derfor bør man fra start lave en form for forventningsafstemning, så man nogenlunde ved, hvad man går ind til.

Vælg en børnevenlig destination

Når der er styr på forventningerne til, hvad denne ferie kan blive til, så er der også nogle mere lavpraktiske råd, som kan gøre det hele lidt nemmere. For eksempel vil det give rigtig god mening at tænke lidt dybere over, hvilken destination man vælger, da der klart er nogle, der er mere børnevenlige end andre.

Så hvis man på forhånd har tænkt, at rejsen går til Maspalomas for eksempel, så er det en god ide at tjekke, om der eventuelt er nogle børnevenlige hoteller, eller om der er nogle områder, man bør undgå. For der er netop ikke nogen grund til at vælge en destination, der gør det sværere at være afsted med en baby.

Klapvogn, bæresele og lignende udstyr er uundværligt

Så er der også nogle forskellige former for udstyr, som er smarte at medbringe, fordi det hele bare bliver nemmere på den måde. Man kan nok ikke få plads til at få det hele med, særligt hvis man vælger at flyve, så de helt store ting som eksempelvis barnevognen og hængevuggen bliver muligvis nødt til at blive derhjemme.

Men udstyr som eksempelvis en let folde-sammen klapvogn kan blive meget nyttig på turen, fordi man så ikke behøver at bære rundt på baby hele tiden. Og en bæresele kan også være enormt praktisk at have med, da det giver en ekstra måde at gå rundt med babyen på. Så kan man selv vurdere, om det man skal passer bedst i forhold til at bruge klapvogn eller bæresele - men i hvert fald er det rart at have begge muligheder.

Det giver i hvert fald lidt frihed til ikke kun at sidde ved poolen og slappe af, men man kan derimod komme ud og gå lidt i byen, eller hvad man nu ellers har lyst til at opleve.

Uendelige mængder underholdning

Et råd, som bestemt også er værd at tage til sig, er, at man bør sørge for at have rigeligt med underholdning med sig. Hvis babyen er helt lille, er det måske begrænset, hvor meget det rent faktisk kan lade sig underholde. Men hvis barnet har en alder, hvor det rent faktisk vil være muligt med en form for underholdning, og der eventuelt også er flere børn med i billedet, så er det bare med at tage alverdens sjove ting med, så der helst ikke komme til at være for mange situationer med børn, der er utilfredse, fordi de mangler noget at lave.

På en ferie vil det nemlig ikke være underligt, hvis man pludselig skal bruge lidt ekstra tid i transport, på at stå i kø eller den slags, og det er altså ikke alle børn, som er lige gode til den slags. Så lidt underholdning og eventuelt også en masse snacks er altid gode at have på lager i tasken.

Slap af og lyt til børnene

Det sidste råd kan måske læses lidt i sammenhæng med det første tip, som netop handler om at mærke hinanden og stemningen. Det er netop en anderledes type ferie, man formentlig går ind til, når der altså netop er børn med, og derfor er det også vigtigt, at man lytter til børnene undervejs. Hvis man har en lille baby med, kan det måske være svært sådan rigtigt at forstå noget, men hvis man har ældre småbørn med, så har de sikkert nogle holdninger til det, der sker, og dem bør man bestemt lytte til.

Børn opfanger nemlig meget mere, end man måske lige tror, og derfor er deres mening også utroligt vigtig - særligt når man er væk hjemmefra og det hele er ret nyt. Så inden man laver et stramt program for, hvad der skal ske på ferien, og man måske endda har lavet programmet ud fra, hvad man tror børnene vil være interesserede i, så er det en god ide at høre, hvad de synes i løbet af turen. Måske har de brug for noget helt andet, end du havde troet, inden I tog afsted, så derfor er det også vigtigt, at der er plads til fleksibilitet i programmet, så det hele foregår på børnenes præmisser.

Nogle gange kan de voksne nemlig føle, at de gør det hele for børnenes skyld, selvom der måske også er meget af programmet, der kun er lavet ud fra en forestilling om, hvad børnene vil synes er fedt - måske er det nogle helt andre ferieaktiviteter de vil foretrække, og det skal man lytte til. På den måde får alle en bedre ferie.

Menu
Top