Skal du indrette babyværelse for første gang? Her er 5 ideer til inspiration

Det at være forældre er ikke nemt, og der er meget der skal holdes styr på, og hvis du står i den situation, at du skal være forældre for første gang, så står du sikkert med en masse spørgsmål og forvirring. Det at være nervøs og i tvivl, når man skal være forældre for første gang er meget normalt, og der er slet ingen grund til bekymring. 

Nogle af disse spørgsmål kan være i relation til babyværelset, hvordan skal det indrettes? Hvad skal man have på et babyværelse? Hvis du står med disse spørgsmål eller lignende, så kan du læse mere her, hvor du får 5 idéer til hvordan du kan indrette dit børneværelse, og hvad du kan indkludere i indretningen. 

1. Lamper og belysning til babyværelset

Når du skal indrette babyværelset, så er det vigtigt, at du tænker over belysningen og valget af lamper. Det kan være en god idé, at have forskellige lamper på babyværelset, så du kan vælge hvor meget lys der skal være.

Nu til dags kan du vælge pærer, som har forskellige lysstyrker, dette kan være en god idé, så der ikke altid er skarpt lys på værelset, og du kan vælge noget lys, som skåner øjnene mere.

Derudover kan det være en idé, at have forskellige lamper på værelset. Med forskellige lamper kan du vælge, hvor mange der skal være tændt. Du kan vælge at have alle tændt, når du for eksempel skal skifte ble eller lege med babyen. Men når babyen så skal sove, så kan du vælge at have få tændt, så der ikke er så meget lys, men du kan også have en enkelt tændt, når du skal tjekke babyen, så den ikke vågner op på grund af lyset. 

Når du skal kigge på lamper til babyværelset, så kan det være en idé at kigge hos AndLight.dk. Her kan du finde et stort udvalg af lamper, og du kan nemt finde lige de lamper du har brug for til din babys værelse.

2. Hængevugge til babyen 

Udover belysningen på babyværelset, så er det også meget vigtigt, at du har et sted hvor babyen kan sove. Derfor er det en god idé, at få fat i en vugge, dog kan dette godt virke uoverskueligt, da der er mange forskellige vugger, at vælge i mellem. Dog er en hængevugge et godt og sikkert valg, når du skal finde en vugge til din baby.

Mange babyer har brug for at blive vugget, når de skal falde i søvn. Dette er en bevægelser, der skaber tryghed, men det gør det  også nemmere for babyen at falde i søvn. Det kan derfor være en god idé, at få hænderne i en hængevugge, da den gør det nemt, at vugge babyen, mens den allerede ligger i vuggen. Dette betyder at hvis babyen ligger uroligt om natten, så kan du nemt vugge den, indtil den falder i søvn igen, uden at skulle til at løfte på babyen.

3. Opbevaring til tøj og legetøj

Derudover er det en meget god idé, at få opbevaring ind på babyværelset, da der kommer til at være mange ting i skal opbevare og have styr på. Dette gælder både tøj, legetøj, bleer, stofbleer og mere.

Når du skal opbevare tøj, så er det helt op til dig om du vil have et skab eller en kommode. Der er fordele ved begge dele. Hvis du vælge at købe et skab til værelset, så kan du også opbevare andre ting, som legetøj og sko osv. Du kan også vælge, at hænge et spejl op på skabet, så både du og din baby kan se sig selv. 

Hvis du vælger en kommode, så kan du have forskellige ting, til at stå ovenpå. Dette giver dig muligheden for at dekorere babyværelset lidt mere. Du kan have bøger, som du kan læse for babyen, du kan vælge at placere bamser ovenpå. Det er helt op til dig. 

Når du skal opbevare legetøj, så er der forskellige måder, hvorpå du kan gøre dette. Du kan vælge at opbevare dem i skabet med tøjet, eller du kan vælge et helt separat system, hvor du kun har legetøj. Dette gør det nemt og hurtigt at finde det legetøj du har brug for, og det giver også mulighed for babyen at få mere legetøj, efterhånden som den vokser op. 

Opbevaring af bleer og stofbleer, det kan du vælge at opbevare i et skab, eller på/i puslebordet, hvad enten den kommer til at stå på babyværelset eller badeværelset.

4. Dekorationer til babyværelset

Når du skal indrette babyværelset, så er de små ting som dekorationer også vigtige, selvom de måske ikke har et funktionelt formål, så er de vigtige på værelset.

De forskellige dekorationer du vælger, at bruge på din babys værelse, kan gøre værelset mere livligt og hyggeligt. Derudover giver det også mere personlighed i rummet. Selvfølgelig kan babyen ikke selv vælge, men det kan du. Du kan skabe et helt unik værelse til din baby.

Når du skal vælge forskellige dekorationer til værelset, så er der forskellige ting du kan gøre. Du kan vælge, at dekorere rummet med fokus på kønnet, for eksempel, hvis du venter en pige, så kan du have fokus på lyserød og lilla, eller blå og grøn, hvis du venter en dreng. 

Dog kan du også vælge at dekorere værelset med et tema i fokus. Dette kan for eksempel være dyr og natur. Dermed kan du vælge at have planter på værelset, du kan vælge at hænge billeder op af dyr på væggen. Du kan vælge mere naturlige farver på værelset, som gul, grøn, blå, beige og brun, og du kan have farverige blomster på billeder eller malet på væggen. Der er mange forskellige ting, du kan vælge at gøre, når du skal dekorere babyværelset.

5. Siddepladser i værelset

Når du har fået babyen, så kommer du til at bruge meget tid på at fodre babyen, hvad enten du ammer eller giver flaske. Dette betyder også, at når skal op om natten, at det kan være en god idé, at have et sted hvor du kan sidde behageligt, når du skal fodre babyen.

Det kan derfor være en idé, at kigge nærmere på at få en siddeplads ind på babyens værelse. Dette vil gøre det mere komfortabelt og nemt at skulle fodre babyen om natten. En siddeplads kan også blive praktisk i fremtiden, hvor du kan sidde og læse for barnet, uanset om den ligger i sengen, eller om du sidder med den på skødet.

Menu
Top