Dåbsgaver til nye forældre - her er 10 gode ideer

Har du et par nybagte forældre i din omgangskreds, og skal du fejre barnet til barnedåb inden længe? Så skal du naturligvis have en dåbsgave med. At få et barn er en livsomvæltende begivenhed, og den lille ny har brug for mange ting. Derfor kan du uden tvivl finde lige netop den eller de gaver, der vil passe perfekt til barnet og de nye forældre. Mangler du lidt inspiration? Så får du her 10 gode idéer til, hvad du kan forære i dåbsgave.

1. En hængevugge

Det er super vigtigt for både baby og forældre at få rigeligt med søvn, men det kan være en enorm udfordring at få baby til at sove. Vil du hjælpe forældrene med at få en længere og bedre nattesøvn, kan du give en hængevugge i dåbsgave. Som navnet siger, er en hængevugge en vugge, der bl.a. kan hænge fra loftet. Man kan sammenligne det lidt med en hængekøje, bare til babyer.

Ved hjælp af en fjeder kan hængevuggen imitere de vuggende fornemmelser af at være i mors og fars arme, og den svøbende form minder baby om månederne i mors mave. Det hjælper barnet med at finde ro og tryghed og er ideelt, når det skal sove.

Måske tøver du med at købe en hængevugge til de nye forældre, fordi du er bekymret for, at det ikke er fuldstændig sikkert. Men du behøver ikke at frygte for barnets sikkerhed. Hængevuggen kan holde til meget, og så længe den bliver hængt korrekt op, er der ingen fare for, at vuggen falder ned. 

Udover at bidrage til en bedre søvn for både barn og forældre, er hængevuggen desuden flotte for øjet. De kommer ofte i fine og rolige farver, der passer ind i de fleste hjem. En hængevugge kan derfor være en oplagt dåbsgave.

2. En sparegris med indgravering

En dåbsgave med indgraveret navn er en smuk måde at fejre barnets dåbsdag på. Mange vælger at forære en sparegris til barnets dåb, da det kan bidrage til at lære barnet om økonomi og at spare penge op, når det bliver ældre. Indgraveringen af barnets navn tilfører personlighed, og det er typisk en gave, der følger barnet hele livet igennem.

Sparegrise fås i et væld af udformninger. Vælg f.eks. mellem elefanter, bamser, biler, traktorer, barnevogne og meget andet og giv barnet en dåbsgave for livet.

3. Eventyrbøger

Endnu en god dåbsgave er en spændende eventyrbog, som forældrene kan læse højt fra, når barnet bliver lidt ældre. Her er H. C. Andersens fantastiske eventyr oplagte, så barnet får kendskab til klassiske historier som Den lille Havfrue, Den grimme ælling, Kejserens nye klæder og mange flere.

Også de kendte eventyr af Brødrene Grimm er særdeles velegnede som dåbsgave. Her kan barnet høre historierne om Snehvide, Hans og Grete og Den lille Rødhætte–tidløse og lærerige eventyr, som alle børn bør kende.

4. Et hjerteformet smykkeskrin

Fine halskæder og armbånd med forskellige søde vedhæng er populære dåbsgaver. Men hvad med at give barnet et smukt hjerteformet smykkeskrin til at opbevare smykkerne i? Det er en utrolig fin dåbsgave, og ligeledes en barnet kan beholde hele livet. Dertil kan du også vælge at få indgraveret navn og dato for ekstra personlighed.

5. Sansebøger

Babyer og små børn har brug for at blive stimuleret via sanserne, og her er sansebøger en fantastisk måde at styrke barnets indlæring på. Udover at være en vigtig byggesten i barnets indlæringskurve, så er de også enormt underholdende. 

En sansebog er en type børnebog, hvor barnet skal se, lytte, føle og røre. Bøgerne kan f.eks. have elementer med forskellige teksturer, som barnet skal mærke på og røre ved, eller lyde som barnet skal trykke for at høre, eksempelvis et får, der bræger eller en løve, der brøler. En sansebog er en rigtig god dåbsgave, som styrker barnets logik, viden og evne til at sætte ting sammen. 

Der findes et væld af sansebøger på markedet, som har forskellige sværhedsgrader og temaer. Eksempler på temaer kan være biler, dyr eller lægebesøg. Bøgerne har dog alle det til fælles, at barnet skal bruge sanserne til at opleve og lære. Det er muligt for barnet at lære i sit helt eget tempo, og bøgerne er glimrende for barnets videre læring. Sansebøger er derfor en dåbsgave, som både barnet og forældrene vil blive glade for–og så vælter de ikke hele dit gavebudget.

6. Børnebestik

Børnebestik er en helt klassisk dåbsgave, og vi forstår godt, hvorfor det er så populært. Udover at være enormt praktisk, når barnet engang begynder selv at kunne spise med bestik, så er de mange motiver, du kan få på, rigtig søde. Vælg f.eks. mellem sæt med Bamse & Kylling, Løvernes Konge, Mickey Mouse eller noget helt fjerde. Endnu engang kan du også vælge at indgravere navn og dato, så bestiksættet bliver ekstra personligt.

7. En gåvogn

Da børn typisk døbes, inden de har taget deres første skridt, kan en gåvogn være en glimrende dåbsgave. Når barnet lærer at gå, er en gåvogn et rigtig godt legeredskab, der yder støtte og stabilitet, så barnet kan bevæge sig mere frit i hjemmet. Derudover er vognen sjov at lege med, når barnet bliver sikker på benene. Den kan f.eks. benyttes som legevogn til at fragte legetøj rundt med. En gåvogn er derfor både en praktisk og underholdende dåbsgave.

Gåvogne fås i mange forskellige former og søde designs, der alle holder dit barn aktivt.

8. Juniorsengetøj

Babyer vokser med lynets hast, og inden længe har de brug for en større seng og dyne. Af den grund vil de nye forældre helt sikkert sætte pris på fint sengetøj, der passer til en juniordyne. 

Sengesæt til de små findes i et hav af forskellige farver og med søde motiver. Dyremotiver er enormt populære, men du finder også print af blomster, traktorer, tegnefilmsfigurer og meget andet. Så kan forældrene putte den lille i dejligt og flot sengetøj.

9. En natlampe

Du kan også forære en dåbsgave, der giver tryghed og ro for barnet. Her er en natlampe et godt valg. De er med til at skabe både tryghed og hygge og kan følge barnet, når det får sit eget værelse. Det kan nemlig være lidt uhyggeligt at sove alene for første gang, og her hjælper natlampen med at gøre det lidt mindre uhyggeligt på værelset om aftenen og natten.

Udover at skabe tryghed, kommer natlamper også i mange forskellige fine udformninger, som barnet kan ligge og kigge på fra sengen. Det er uden tvivl en dåbsgave forældrene vil takke dig for.

10. Et aktivitetstæppe

Barnets motoriske udvikling er super vigtigt, og barnedåben er en oplagt mulighed for at give en gave, der har barnets motorik og sanser i fokus. Her er et aktivitetstæppe et rigtig godt valg. Aktivitetstæpper er fantastiske til at stimulere og skabe underholdning for de mindste børn.

Med et aktivitetstæppe får barnet et trygt sted at ligge og lege med det spændende legetøj. En af de helt store fordele ved aktivitetstæpper er, at de har en masse sjovt og spændende babylegetøj i forskellige farver, med og uden lyde og i farver designet til at stimulere og udvikle babys sanser og motoriske evner. 

Udover at sikre baby en masse god stimulering, så giver det også forældrene frie hænder til at klare ting, der kræver lidt mere opmærksomhed, og det vil de helt sikkert sætte pris på.

Hvis du mangler flere gode ideer til, hvad du kan give barnet og de nybagte forældre i dåbsgave, kan du finde flere dåbsgaveideer på genialegaver.dk. Og ellers er det bare at lægge hovedet i blød.

Menu
Top